Kulmien laminointi


1. Mitä on kulmakarvojen laminointi?

”Kulmakarvojen laminoinnissa keskitytään kulmien luonnolliseen korostamiseen. Se tuo lisää tuuheutta, paksuutta ja muotoilumahdollisuuksia.”

2. Millainen toimenpide se on?

”Ensin asiakkaan kanssa tehdään alkusuunnittelu halutusta lopputuloksesta, värisävystä, muodosta sekä varmistetaan ettei hoidolle ole esteitä tai allergioita. Sen jälkeen kulmakarvat puhdistetaan ja käsitellään laminointiaineilla, kestovärjätään ja muotoillaan. Lopuksi kulmiin laitetaan kosteuttava seerumi, sekä iholle hoitovoide ja aurinkosuojavoide.”

3. Mitä toimenpide varsinaisesti tekee karvalle?

”Se pehmentää karvan niin, että karva pysyy paremmin paikallaan. Monella karvat kasvavat alaspäin ja ne eivät pysy kauaa ylöspäin harjattuna, vaan laskeutuvat nopeasti omaan malliinsa. Sitten kun karva on pehmeämpää, se pysyy tuuheana.”

4. Kenelle kulmakarvojen laminointi sopii?

”Se sopii melkein kaikille, mutta siitä ei välttämättä saa niin suurta hyötyä, jos kulmakarvoissa on todella vähän karvoja. Laminointi sopii henkilölle, joka haluaa luonnollisesti muotoilla omia kulmakarvoja ilman pysyvää muutosta.”

5. Kenelle se ei sovi?

”Henkilöille, joilla on paha atooppinen iho tai psoriasis kasvoilla. En myöskään lähtisi tekemään, jos on silmätulehdus tai paljon tulehtuneita epäpuhtauksia kulmien ympärillä. Sitä ei myöskään suositella tehtävän sädehoitojen aikana tai jos on karvojennyppimishäiriö. Allergiat kysytään aina ja kaikesta kannattaa aina etukäteen kysyä, jos jokin hoidossa mietityttää.

Raskaus tai imetys eivät varsinaisesti ole esteitä, mutta silloin hormonitoiminta on erilaista ja sillä on vaikutusta karvoihin. Silloin kulmakarvojen laminointi ei välttämättä toimi täysin oikein ja lopputulos voi olla hyvinkin lyhytkestoinen.”

6. Kauan kulmakarvojen laminoinnin vaikutus kestää?

”Vaikutuksen kesto on yksilöllistä ja se vaihtelee 3-8 viikon välillä. Kestoon vaikuttaa se, kuinka nopeasti oma karva kasvaa. Laminoinnissa käsitellään olemassa olevaa karvaa, joten laminointi kasvaa ulos kulmien mukana.”

7. Voiko laminoinnin tehdä ilman värjäystä, jos on esimerkiksi tummat kulmakarvat luonnostaan?

”Tottakai. Värjäys jätetään myös tekemättä, jos on väriaineallergia.”

8. Miten laminoituja kulmia hoidetaan kotona?

”Seuraavan 48 tunnin aikana laminoinnista tulisi välttää kulmien kastelua, meikkaamista tai voimakasta hikoilua. Liian aikainen vesipesu voi laskea laminoinnin lopputulosta, ja niiden kannattaa antaa rauhassa asettua pari päivää. Tämän jälkeen kulmia voi pestä ja meikata normaalisti. Kulmia on ehdottoman tärkeää kosteuttaa niille tarkoitetulla hoitoaineella päivittäin, aamuin illoin. Öljypohjaisia tuotteita olisi hyvä välttää kulmissa, jos aikoo ottaa laminoinnin uudelleen.

Laminoinnin jälkeen karvat ovat huokoisemmat ja sen takia väri tarttuu vähän tummemmin alkuun, eli laminointia ei kannata tehdä juuri ennen jotain tärkeää menoa, Väri tasoittuu parin päivän kuluessa laminoinnista. Kulmakarvojen laminointi on mahdollista tehdä uudelleen 5–8 viikon kuluttua.”